Nyheter

Stöld och vandaler mot brukshundsklubb

Kinds brukshundsklubb har blivit utsatt för stöld och vandaler. Hinder och material för runt 14 000 kronor saknas.
Nyheter • Publicerad 27 september 2013

Det var i början på veckan som Susanne Klug, som håller träningar i agility, upptäckte att ett stort längdhoppningshinder saknades på klubbens träningsplan i Risa utanför Svenljunga.

– Jag skulle introducera långhopp för deltagarna i min kurs, när vi började leta upptäckte vi att även andra hinderdelar saknades, säger Susanne Klug.

Det visade sig att samtliga bomhållare till hinderstöden och alla hinderbommar saknades. Det handlar om material till nio olika hinder. En tunnel saknas också liksom nummerskyltar från 1 till 20. En annan tunnel har blivit sönderskuren med 18 revor.

– Det här är jättetråkigt och slår hårt mot alla våra medlemmar som tränar agility, säger Susanne Klug.

Hindren står uppställda utomhus under sommaren för att göra det enkelt för de medlemmar som vill träna spontant. Utomhus finns även andra träningsredskap till andra grenar, allt det materialet finns kvar.

– Vi har gjort en polisanmälan och ska kontakta försäkringsbolaget. Det som saknas är värt omkring 14 000 kronor. Det är mycket pengar för en liten klubb, säger Susanne Klug.

När Susanne Klug har hört sig för bland medlemmarna verkar det som om hindermaterialet blivit stulet i efter hand under ungefär en veckas tid. Hon hoppas nu att det finns vittnen som har sett något som kan hjälpa klubben att få tillbaka sina saker.

– I fortsättningen har vi alla våra saker inlåsta, säger Susanne Klug.

Marie Haglund
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.