Nyheter

SD-ordförande i Svenljunga: "Det var inte vackert"

Sverigedemokraterna i Svenljunga står bakom Micael Persson.
Men partiets ordförande i kommunen, Christer Schönander, känner inte till den senaste fängelsedomen.
Nyheter • Publicerad 25 oktober 2014

– Han har varit helt transparent med detta, det är så lång tid tillbaka. Har du blivit straffri har du rätt till en andra chans, det spelar ingen roll vem du är. Han har gjort en nystart sedan länge, säger Christer Schönander, ordförande SD i Svenljunga.

Men det visar sig att SD-ordföranden inte känner till hela historien. Som att Micael Persson avtjänat långa fängelsestraff för bland annat medhjälp till grovt narkotikabrott, det senaste 2010.

– Det var en nyhet för mig. Det var inte vackert, inte på något sätt. Vi får ta det här under bevakning tills vidare, men ring och prata med Micael själv. Jag ska inte stå och klä skott för något som jag inte är delaktig i.

Men du är ju ordförande? – Jo, men som sagt var. Han har varit transparent med att han haft bekymmer med sånt, men tydligen är det helt annat i dag.

Hur ställer sig SD på riksnivå till hans bakgrund? – Det har vi inte pratat med dem om. Vi är ju fristående från dem.

Micael Persson själv säger att han visst har informerat partiet om sin bakgrund.

– Jag har lagt korten på bordet från dag ett, att jag varit med i Bandidos, att den senaste domen är fyra år gammal och att jag valt att byta liv. Jag visste att det här skulle komma fram förr eller senare.

Erik Terneborn
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.