Nyheter

Samarbete ska få slut på bråket på naturbruksgymnasiet

Mer samarbete mellan polisen och socialtjänsten.
Nyheter • Publicerad 6 september 2008

Det blev resultatet av mötet om trakasserierna på naturbruksgymnasiet. Rektorn har fått nytt hopp.

På fredagen träffades socialen, polisen och representanter för naturbruksgymnasiet för att diskutera de återkommande trakasserierna av eleverna. Rektorn Sakari Lempessalmi är nu lugnare.

– Vi fick fram hur allvarligt vi ser på situationen och jag känner att de kommer ta tag i det här, säger Lempessalmi.

Polisen tycker att det viktigaste nu är att få igång ett samarbete mellan skola, polis och socialen.

–Det kanske inte hade gått så långt om det hade funnits ett bra samarbete. Vår ambition är att få igång det nu, säger Ingemar Gustavsson, en av poliserna på mötet.

Problemen med anmälningarna som aldrig blev gjorda tror han var ett kommunikationsproblem. Allt som rektorn rapporterat om finns antecknat även det formellt inte blivit polisanmälningar.

– Vi gick igenom händelserna och kanske kan det i några fall bli anmälningar, men det vet jag inte ännu, säger Gustavsson.

Socialtjänsten har redan påbörjat möten med ungdomarna. De ska också kalla föräldrarna till ett möte. Men att lösa skolans mer akuta behov av att få ett slut på trakasserierna omedelbart är svårt.

– Våra utredningar tar ju väldigt lång tid. Vad vi behöver är en modell för hur man arbetar mer akut, om det blir bråk en fredagkväll till exempel. Jag ska ta upp det med min personal, säger Ann-Christin Björklin, chef för individ- och familjeomsorgen.

På skolan kommer man att ha kvar sin extrabevakning ytterligare en tid.

Lollo Alling
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.