Nyheter

Många med fritidshus vill bo fast

37 fritidshusägare kan tänka sig att bli Svenljungabor på heltid.
Nyheter • Publicerad 13 oktober 2008

Det visar en enkät som kommunen skickat ut.

Kommunen ville få en bättre bild av vilka fritidshusägare som finns i området. Fredrik Dahl, kommunutvecklare, är överväldigad av den positiva respons som enkäten förmedlar.

– Svarsfrekvensen är väldigt hög, av 450 utskickade enkäter har vi fått tillbaka 284, säger han.

Svenljunga kommun går ut hårt för att försöka få fler att flytta till kommunen. Fredrik Dahl menar att det inte var huvudsyftet med den här enkäten.

– Vi har generellt inte så mycket med den här gruppen att göra. Enkäten var ett sätt att få del av deras bild av kommunen, säger han.

Han ser det också som ett bra tillfälle att få en bild av kommunen lite mer utifrån.

– En kraftig majoritet upplever kommunens service som bra eller mycket bra. Samtidigt får man ju komma ihåg att de ju vistas i kommunen under andra omständigheter än de som bor här permanent.

Renhållning viktigt

När det gäller de frågor som är angelägna för fritidshusägarna hamnar renhållning och kommunikationer i topp.

Bättre kommunikationer är också något som 68 anger som ett krav för att de ska flytta till sitt fritidshus permanent.

37 fritidshusägare säger att de kan tänka sig att flytta till sitt fritidshus. Ytterligare 112 svarar att de eventuellt kan tänka sig att flytta i framtiden.

– Som en första uppföljning ska vi nu ringa upp de 37 som svarat att de kan tänka sig att flytta hit och fråga lite mer specifikt vad som krävs för att de ska göra det. Samtidigt får vi ett tillfälle att berätta mer om kommunens service, säger Fredrik Dahl.

Marie Haglund
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.