Nyheter

Källardörr brann i Strömsfors - kvinna anhållen för mordbrand

En kvinna sitter anhållen misstänkt för mordbrand efter en brand på en fastighet i Strömsfors i natt.
Nyheter • Publicerad 19 september 2012
Foto: Magnus Josefsson

Klockan 01.10 fick SOS in samtal om en brand i Strömsfors i Svenljunga. Det var en källardörr som fattat eld av okänd anledning. Vid platsen fanns en kvinna med sotiga händer som uppgav att hon försökt släcka branden. Elden ska ha har spridit sig till träpanelen på fastigheten enligt polisen, men kunde släckas utan att den spred sig vidare. Kvinnan ska ha förts till sjukhus för kontroll.

Polisen i Borås uppger att brottsrubriceringen är mordbrand i nuläget och att en teknisk undersökning skall genomföras. Kvinnan anhölls och ska förhöras under dagen.

Detta var tredje gången på ett halvår som fastigheten i Strömsfors var utsatt för brandtillbud. Vid de två tidigare tillfällena har det dock inte brunnit i själva huset, utan i ett vedupplag på tomten.

Magnus Josefsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.