Annons
Nyheter

Hotad förskola ska utredas igen

Högagårdens förskola ska utredas ett varv till. Det är resultatet av dagens kommunfullmäktige.
Nyheter • Publicerad 6 maj 2013

En tredjedels majoritet röstade för en återremiss och Sexdregaborna får därmed lite andrum i sin kamp för att bevara förskolan.

Centerpartiet gjorde klart redan i kommunstyrelsen att de vill ha kvar Högagården som förskola hellre än att bygga nytt vid skolan. Kommunalrådet Eva Johansson (C) underströk den ståndpunkten vid gårdagens fullmäktige.

Annons

– Det är inte alltid som ekonomin och argument för samhällsbilden sammanfaller, men så är det i det här fallet. Lägg till det folkliga engagemanget som finns hos Sexdregaborna så är det klockrent att bevara Högagården, säger hon.

Partikollegan Monica Björsell var den som begärde återremiss.

– Under rådande ekonomiska situation kan vi inte bara slösa bort flera miljoner. Jag vill få klargjort vilken kostnad som beror på fuskbygge och vad som är renovering för framtiden, säger Monica Björsell (C).

Per Andersson (S) var den som drev linjen att bygga nytt vid skolan uppe i talarstolen. Ett förslag som även Johan Björkman (M) ställde sig bakom.

– Det som var bra igår behöver inte vara bra idag. Vi har gjort en helhetsbedömning och kommit fram till att ett nybygge är den bästa lösningen, säger Per Andersson.

Han påtalade också vikten av en snabb lösning med tanke på att barnantalet ökar i Sexdrega och hela Lysjö rektorsområde.

– Det här borde ha utretts mycket snabbare. Nu är vi under stark press för att hitta en lösning. Det går inte att backa nu, säger han.

Per Andersson yttrade sig kritiskt till förslaget om återremiss.

– Vad är det för nya fakta ni vill få fram? Jag förstår inte vitsen med en återremiss så som ni agerar, säger han och hänvisar till återremissen i ärendet om en ny förskola i Svenljunga centralort som beslutades vid förra kommunfullmäktige.

Marie Haglund
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons