Nyheter

Höstens grödor till salu i Holsljunga

Rutfrukter, äpplen, godis och nybakat bröd. I söndags ordnades höstauktion på församlingshemmet i Holsljunga med ett drygt femtiotal besökare – ung som gammal.
Nyheter • Publicerad 15 oktober 2012
Två purjolökar för 80 kronor och en liten korg äpplen för en hundralapp lyckas Erik Svensson sälja, bland mycket annat. Priset är inte alltid förmånligt men pengarna går till välgörande ändamål i Sydafrika.
Två purjolökar för 80 kronor och en liten korg äpplen för en hundralapp lyckas Erik Svensson sälja, bland mycket annat. Priset är inte alltid förmånligt men pengarna går till välgörande ändamål i Sydafrika.Foto: Rasmus Lundgren

Hur länge traditionen har funnits är det ingen som vet riktigt. Men varje år har folk skänkt sina varor och varje år har de sålts till församlingens medlemmar. Ibland mer, ibland mindre.

– Jag kom in i det här i början av åttiotalet. Och då hade det redan hållit på länge. Men sånt här tryck vi har i dag har det inte vart på några år, säger Gunnbritt Axelsson från kyrkans syförening.

Erik Svensson håller i auktionsklubban, eller matskeden som det är i det här fallet. Han håller upp två stora purjolökar.

– Sista chansen på purjo! ropar han ut.

– 40! svarar någon.

– 60 kronor!

– 80!

Erik slår med skeden i bordet och tar upp en stor korg med äpplen.

Pengarna som samlats in, drygt 4 500 kronor, går till ett välgörenhetsprojekt i Sydafrika.

Rasmus Lundgren
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.