Annons
Nyheter

Hästfolk fick lära sig om avel

Det finns mycket att tänka på inför betäcknings- och fölningssäsongen. I onsdags kom ett 80-tal personer till naturbruksgymnasiet i Svenljunga för att höra veterinär Ionel Barbos berätta.
Nyheter • Publicerad 25 februari 2008

Det var Föreningen nordsvenska hästen i Södra Älvsborg som arrangerat föreläsningen.

– Det kom folk från Alingsås i norr till Mårdaklev i söder, verkligen roligt att intresset var så stort, säger Sylvia Johansson, en av arrangörerna.

Annons

Föreläsningen är ett led i föreningens ambition att få fler hästägare att betäcka sina ston. Sylvia Johansson menar att ökad kunskap kan få fler att våga ta steget.

– Det är väldigt mycket att tänka på men att så många var här visar trots allt att de i alla fall börjar fundera på att betäcka sina ston, säger Sylvia Johansson.

Ionel Barbos jobbar som distriktsveterinär i Svenljunga och är känd för många av hästägarna.

– Han har mycket kunskap i ämnet och kan berätta på ett väldigt bra sätt.

Under kvällen visades även en film om hur en fölning går till som en av föreningens medlemmar själv hade filmat.

Föreningen planerar fler aktiviteter under året. I mars blir det en träff för dem som vill ha hjälp med att släktforska på sitt sto.

Marie Haglund
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons