Annons
Nyheter

Festkommitté byter niornas bal mot avslutningsfest

I 15 år har det varit bal.
Nyheter • Publicerad 5 april 2008
Frida Vånder, 9 E, Sabina Persson, 9 J, Karolina Fors, 9 G, fritidsledare Lisbeth Carlén, kommunens arbetsmarknadsansvarige Mary Andersson, Annie Nilsson, 9 B, och Cecilia Blomberg, 9 D, har börjat planera årets avslutningsfest för niorna på Mogaskolan.
Frida Vånder, 9 E, Sabina Persson, 9 J, Karolina Fors, 9 G, fritidsledare Lisbeth Carlén, kommunens arbetsmarknadsansvarige Mary Andersson, Annie Nilsson, 9 B, och Cecilia Blomberg, 9 D, har börjat planera årets avslutningsfest för niorna på Mogaskolan.Foto: Eva Hildebrand

Nu blir det istället avslutningsfest för niorna. Men innehållet blir detsamma som tidigare.

– Vi har lyssnat till önskemål och kritik från framför allt föräldrarna. Ordet bal har kommit att ställa för stora krav på kläder, frisyrer och andra attribut, säger fritidsledare Lisbeth Carlén.

Annons

För 16 år sedan var hon med och födde idén om en drogfri bal för niorna i Svenljunga.

– För att hitta ett alternativ till att åka till Falkenberg, som var tradition då, säger hon.

Festkommitté samlad

Nu har Lisbeth Carlén åter igen samlat en festkommitté med fem tjejer från nionde årskursen och arbetsmarknadsansvarige Mary Andersson, som har hjälpt till de senaste tio åren. Det är dags att planera årets stora fest för niorna.

– Det spelar inte så stor roll att det inte heter bal längre. Den stora balen är ju ändå när man slutar gymnasiet. Men den här festen med niorna är mycket viktig. Det sista ordentliga tillfället att umgås, konstaterar Annie Nilsson.

Och de andra fyra tjejerna nickar instämmande. På kommittén ligger nu att ta fram inbjudningskort, komponera trerättersmenyn, planera dukningen?

– För det ska vara lika fint som tidigare år, tycker alla.

Platsen är inte vald

Orkestern Time Out är redan bokad. Men en fråga är fortfarande olöst. Det är ännu inte klart i vilken lokal festen kan hållas. De senaste fem åren har Örsåsgården gällt. Men i år är avslutningen på en onsdag och då är det bingokväll i Örsås. Kommittén hoppas fortfarande att det går att hitta en lösning med de ansvariga för Örsåsgården. För lokalen fungerar så bra.

– Annars får vi hitta en annan lösning, säger Lisbeth Carlén.

Eva Hildebrand
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons