Nyheter

55 kilometer cykelväg planeras i Svenljunga

55 kilometer och 41 miljoner kronor.
Nyheter • Publicerad 15 oktober 2008

Nu är behovet av gång- och cykelleder i Svenljunga kommun satt på pränt.

För tre år sedan fick samhällsbyggnadsförvaltningen i uppdrag att sätta ihop en gång- och cykelledsplan för kommunen. Nu har den börjat sin politiska vandring och byalag har fått säga sitt.

GC-planen ska vara ett stöd vid framtida utbyggnad. Men noteras bör att den fått med sig orden ”planen ska förverkligas i takt med gällande medelstillgång”. Och någon inbördes rangordning av de olika objekten har inte gjorts.

41 miljoner kronor

De ekonomiska beräkningarna är också grovt tillyxade. Inlösen, markförhållanden och projektering kan påverka.

Men den preliminära notan slutar på 41 miljoner kronor. 18 miljoner till arbetet i tätorter och resten till rekreationsleder.

Vilka objekt finns då med på listan?

När det gäller tätorter så är det sammanlagt nio kilometer som redovisats. Svenljunga tätort får tio noteringar, Sexdrega, Mjöbäck och Hillared tre var, Överlida och Mårdaklev två var. Och sedan vardera en till Östra Frölunda och Holsljunga.

Tio sträckor har fått beteckningen rekreationsleder. Nämligen Uddebo–Strömsfors, Lockryd–Hillared, Över-

lida–Mjöbäck, Lockryd–Sandsjön, Mjöbäck–Älvsered, Svenljunga–Axelfors, Åstafors–Axelfors, Holsjunga–Överlida, Axelfors–Holsljunga och Åstafors–Svenljunga.

Magnus Josefsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.