Annons
Nyheter

Vi har kafferast !!!!!????

Nyheter • Publicerad 2 maj 2008

Ibland kan det gå så förbaskat snett! Valborg är liksom en ungdomsgrej och det tycker jag är riktigt bra, dock med reservationen att fyllan är en sorglig parentes. Jag är absolut ingen nykterhetsivrare, men hur dj...la kul är det att ligga i en rännsten alternativt sitta på en bänk och spyyyyy. Jag bara undrar.

Hur som heslt skulle Julia, nyligen hemkommen från Norge, åka till Göteborg och som hon säger så gulligt för "att gå ut och dansa". När hon säger det så menar hon det också bokstavligen. Själv har jag alltid använt dansen som ett sätt att komma närmare motsatt kön, men så är det absolut inte i Julias fall, även om det också kan bli en bonusvinst.

Annons

Allt gick väl bra tills hon plötsligt gör den sorgliga upptäkten att hon är bestulen på både mobil och busskort. Först blir det ju den lätta paniken att "det kan bara inte vara sant" och sedan kommer det där, men "vad skall nu föräldrarna säga". Ingen blir glad m.a.o. Nu är det ju inte bara kränkningen som sådan att bli utsatt för brott, det ekonomiska utan också allt besvär. Kort skall spärras och telefonsamtal ringas. Att det sedan blir en helgdag som 1:a maj bidrar ju inte precis till att allt går smidigare och lättare.

Efter lite prat om ditt och datt - typ "va inte så godtrogen, snälla Julia" - så tar det praktiska vid. Döm då om min förvåning när Julia ringer för att spärra sitt bankkort så svarar en kvinna i andra ändan. Du får ringa senare för vi har kafferast nu. Att det skall råda en god atmossfär utan slavdrift på arbetsplatser är jag den förste att ta initiativ till, men kafferast; vadå? Hur är arbetet egentligen organiserat om det unga brottsoffret får den kommentaren rakt i luren och inte blev det bättre då hon med övriga familjens hjälp ringde Tele2. Då skulle hon svara på en massa konstiga frågor av ungefär den gamla rasistiska modellen att kan du inte svara på detta så får du inte rösta. Hade jag varit ung så hade jag om Tele 2 endast sagt - det bolaget "suger".

Till slut var även den dagen över och jag tror och hoppas att Julia får en bättre helg nu när den är på gång. Hon slipper i vart fall att tänka på det här med mobilen.

Sven Martinger
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons