Annons
Nyheter

Vem i hel...te vill ha en flumskola???

Nyheter • Publicerad 20 augusti 2008
Foto: 

För att överhuvud taget förstå rubriken är det tydligt att vi får använda ordet "flum" som något negativt. I tonåren eller då jag var lite äldre var det nästan positivt med att flumma omkring lite. Framför mig ser jag en ganska oskyldig person som gör måhända för lite för att accepteras av lutheraner. Men vi får väl numera acceptera att "flum" står för något negativt och sådant vill vi ju inte ha, framför allt inte i skolan.

Folkpartiledaren har som en härförare tagit som politisk huvuduppgift att flumskolan, dvs den dåliga skolan skall bort. Mot vem eller vilka kämpar denne man? Vem vill ha en dålig skola? Jag har inte hört någon person, politiker eller annan, som framfört att "ju sämre skola desto bättre". Det här verkar ju inte riktigt klokt

Annons

Sedan kommer vi till det här med om skolan är särskilt dålig. Ibland har jag därvid noterat att dålig är ungefär detsamma som kravlös. I min abosluta närhet har under de senaste åren funnits och finns ungdomar som lagt ned nästan all sin tid på att åstadkomma bra skolresultat. Varför gör de på det viset? Skolan ställer ju inga krav så jag förstår inte varför Malena, Julia, Linnea och Alfred kämpat och kämpar varenda kväll ett flertal timmar med sina läxor. Vad håller de egentligen på med? Lurar de mig och säger att de har läxor vilka de egentligen inte har eftersom de går i den kravlösa skolan.

Det här Björklundpratet är inget annat än ett nedvärderande av elever, lärare och all annan personal i hela den svenska skolan. Min egen beteckning är "kvalificerat skitsnack". Får jag bestämma så skulle det omedelbart bli slut på det här pratet. En lögn blir inte sanning bara för att den upprepas i det oändliga.

Sven Martinger
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons