Annons
Nyheter

Varför ligger jag utanför högskolan i Borås ????

Nyheter • Publicerad 16 april 2008

Malena, äldsta dottern, fick ett SMS från sin pojkvän som undrade varför hans svärfar ( hoppsan ) låg utanför högskolan i trä och därtill delad i flera bitar. Ja, det kan man ju undra över, men visst finns det likheter, det går inte att förneka. Min fru tog dock snabbt ned mig på jorden att kanske likheten idag inte var så stor, men då hon och jag träffades och jag var lite lättare i kroppen så fanns överensstämmelsen där.

Hur som helst är jag fascinerad över vilka artiklar som ofta blir kommenterade i BT. För inte så länge sedan skrevs det om att staden är nedskräpad och det är något jag verkligen håller med om. Var i he...te finns de papperskorgar som jag även politiskt efterlyst? Är det så förbaskat svårt att få fram dessa? Om det är för dyrt för den rika staden så kanske ett renhållningsföretag kan sponsra några roliga korgar, allt i konstens och renlighetens intresse. Blev denna artikel om stadens förfulning kommenterad? Nej, nästan inte alls.

Annons

Skrivs det däremot om olika statygubbar i staden; ja då väck tydligen varenda boråsare till liv och vilket liv sedan. Jag har aldrig varit med om så många nedlåtande kommentarer i hela mitt liv. För varje tillfälle som staden försöker hitta konstverk; ja då blir många boråsare fullständigt rabiata. De talar om hur hemskt det är att deras skattepengar går till något som får dem att må illa. Ibland kommenteras makthavarna i mindre smickrande termer av ungefär det innehållet att de är maktfullkomna och helt utan smak. Kommentatorerna själva däremot anser sig vara folkets företrädare och även estetexperter.

Ett gemensamt tema många gånger tycks vara att det skall vara KNALLAR överallt i stället. Ja, vi får väl helt enkelt lyssna på dessa självutnämnda smakproffs. Bort med allt som inte har med knallar att göra och sedan kan vi i varje gathörn ställa upp en knalle i naturlig storlek. Även om det skulle kosta en hel del pengar så skulle staden därefter också kunna byta namn från Borås till Knallerås. Tänk, sedan är det klart och ingen behöver reta sig på fler nymodigheter.

Själv blir jag till trä inför tanken, lägger mig framför högskolan och somnar in. Godnatt, f.d. Borås.

Sven Martinger
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons