Annons
Nyheter

Varför älskar Ni alla mig?

Nyheter • Publicerad 8 juni 2010

Jag har läst om Er tidigare. Och i dagens BT kunde jag åter läsa om Er. Det verkar dessutom som om Ni alla har det gemensamma sällsynta draget att älska just mig. Hur kan det komma sig? Saknar Ni helt vett och sans. Eller är det på det viset som med så många andra att Ni inte kan råda över Era känslor.

Ja, jag vet faktiskt inte varför det blivit på det här viset. Inte den blekaste aning om hur det hela började och varför det sedan kom att fortsätta. Jag talar om fästingarnas enorma förkärlek för just mig och min kropp.

Annons

Det räcker med att jag visar mig ute. Då kommer fästingarna en masse och anfaller mig med sina kärleksförklaringar. Hade de bara nöjt sig med ord hade det kanske varit någorlunda o.k., men ack icke. De vill visa sin tillgivenhet på ett betydligt mer fysiskt vis, vilket för en fästing tydligen innebär att bita sig fast och aldrig släppa taget.

En del av mina beundrare bär också med sig lite överraskningar vilka de villigt delar med sig av. Jag tänker då närmast på den sommaren då jag fick borrelia. Till en början tänkte jag inte så mycket på det, men då den där olycksbådande röda ringen blev i omfång så stor att hela min kropp kom att rymmas inom den ansåg jag det vara hög tid att gå till läkaren. Antibiotika gjorde dock susen och det per omgående.

Inför den kommande kärlekssäsongen har jag även utrustat mig med motgift vad gäller TBE. Jag är alltså beredd på ytterligare en kärlekssäsong. För fästingar är och förblir tydligen mina ständiga beundrare. Jag behöver alltså aldrig känna mig ensam.

Sven Martinger
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons