Nyheter

Underbara nyårsfånigheter

Nyheter • Publicerad 31 december 2009

En del människor behöver alkohol för att slappna av och göra en del fånigheter, varav några i efterhand blir föremål för ånger. Själv behöver jag inte någon sprit. Dumheterna synes för min del komma oehört naturligt. Det är nästan så att jag själv undrar hur det står till, men så länge ingen eller inga andra tar någon direkt skada så må det väl vara.

Tidigare idag skulle jag iväg på en som det kom att visa sig oerhört trevlig och mysig vigsel. När jag skulle ta bilen så var givetvis alla bildörrar hårt frusna. Jag ville inte dra för hårt i dem för då går gummilisterna helt sönder i den norrländska kyla som just drabbat oss. Till slut kom jag dock in i framsätet från passagerarsidan. Eftersom jag ville gå in från förarhållet, det brukar ju vara lättare om man skall köra bilen, så satsade jag vad jag kunde från passagerarinsidan. Då skulle det visa sig att förardörren alls inte satt särskilt hårt. Det fick till följd att jag som en mänsklig projektil for genom bilens innandöme och ut genom förardörren. Det måste ha varit en härlig syn, även om jag själv inte uppskattade den smärta som växelspaken förorsakade mig.

Och som om detta inte skulle vara nog. Tidigare hade jag nämligen trott på fönstervaddens mirakulösa och magiska förmåga. Jag har länge gått och muttrat om att Erika och jag skulle lägga fönstervadd för att på det viset reducera den ibland enorma isbildning som sker mellan våra fönster på övervåningen. Men det har blivit, varför jag idag tog mig an det hela. Efter att ha placerat vadden där den rätteligen borde ha varit för länge sedan var nästan alla isrosor borta. Sådan magi, tänkte jag. Det var ju bara på det viset att jag hade innanfönstret öppet och med en välfungerande kakelugn i närheten så kanske all magi ändå inte skulle tillskrivas fönstervadden.

Ja, ibland fungerar det bara inte. Lika bra att förlika sig med det hela, Under alla omständigheter kommer det att bli ett skönt nytt år för alla inklusive denne ibland skånske supertönt.

Sven Martinger
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.