Annons
Nyheter

Trädgårdstomtarna har slagit till

Nyheter • Publicerad 14 november 2009

För några dagar sedan såg jag dem i Göteborg. De stod där i skyltfönstret, en var guldfärgad och den andre minst lika vackert silverfärgad. Jag kom genast att tänka på trädgårdstomtar för det var så dessa figurer såg ut. Tänk att varelserna finns året om och nu även inomhus.

Idag var Erika, Julia, senare Alfred och jag Trädgårdskommandot. Alfred var lite sur för han ville göra matte i stället, men jag ville inte att kvartetten skulle vara något annat än just en kvartett. Vi såg säkerligen ut som trädgårdstomtar alla fyra. Vi for omkring bland löv och buskar på ett sätt som nog gav ett professionellt intryck. Våra trevliga grannar Susanne och Fredrik kommenterade det hela närmast på det viset. Å andra sidan har vi tomtar nästan varit avundsjuka på hur fint de har haft i sin trädgård, men då säger de små rackarna att det enbart är vinden som städat i deras trädgård. Jag undrar om de verkligen kan ha haft sådan tur.

Annons

Jag hängde i hängrännor och rensade. Gu´, vad mycket skit. Inte minst mossa. Är det det sura nedfallet som hjälper mossan på traven och kanske sak samma kan sägas om rhododendronbuskarna ty det verkar som om dessa hotar med att ta över hela trädgården.

Vi kämpade på ett tappert tomtemässigt sätt. Och när vi efter timmar kravlade oss inomhus var vi tämligen nöjda. Och tröttheten går nog inte rätt att beskriva, varför jag avstår från ett sådant försök. Imorgon får vi säkerligen göra utflykt till Lusharpan. Garaget är nämligen fullt med plastsäckar. Aldrig någon rast och ro. Men så närmar vi ju oss också julen, tomtarnas allra största högtid.

Sven Martinger
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons