Nyheter

Tack för alla skratt Du skickade

Nyheter • Publicerad 1 mars 2010

Jag vet, mycket väl, att vi inte skall skratta åt våra egna skämt, jag gör det ändå. Kanske är jag, i bästa fall, i dåligt sällskap med andra.

Det som hände mig idag var att en student (kanske f.d.) skickade något som han eller hon hade hittat på nätet. En annan person hade där samlat lite dumheter som jag sagt under några föreläsningar och det är lika bra att omedelbart medge min skuld. Jag skrattade - så att magen hoppade - åt mina egna uttalade dumheter. Det ena skämtet var sämre/bättre än det andra och här följer några.

Från urvalet kan således nämnas - "Jag förstår inte varför ni skulle komma hit om ni redan kan allt"; "Ända in till döden kan du komma överens .... sen är det svårt"; "Det är så hemskt tråkigt med uttråkade människor"; "Problemet är att det är dj....ligt farligt att bo tillsammans"; "Alla vet vad det är och ingen vet vad det är och det känner jag en beundran för"; "Svårt blir det bara när man krånglar"; "Det går alltid åt helvete för någon"; "Man har ingen glädje av att man är korkad"; "Man kan inte lugga en flintskallig" samt "Vem fan går ut i skogen och börjar samla kåda???".

Meningarna är ryckta helt ur sitt sammanhang, men för egen del ger de änå en känsla av igenkännande.

Ja, ett litet urval. Som redan framgår av texten ovan levererars inga djupare funderingar kring livets mysterier, men i sitt rätta undervisningssammanhang kan de nog understundom te sig såväl uppmuntrande som småroliga. Åtminstone skrattade jag åt många av mina uttalade små dumheter.

Sven Martinger
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.