Nyheter

Snart dags för lyxsemester

Nyheter • Publicerad 14 maj 2009

Hög tid att planera sommarens höjdpunkt, nämligen sommarsemestern. Om inte förr så är det då som ALLT, som inte tidigare inträffat skall ske. Våra förhoppningar är ofta de mest storstilade och tyvärr blir det vanligtvis på det viset att skall bågen spännas så kostar det hela skjortan. Tiden efter semstern är nog som januari, ett långt utdraget ekonomiskt lidande i vart fall för de flesta människor.

För egen del har de senaste åren varit lite annorlunda. Vi i familjen - att sedan de äldre ungdomarna själva väljer sina avvikande resmål känns bara bra och som det mest naturliga - brukar under sommarmånaderna alltid ha Regionen-runt i plånboken. Tänk att när som helst och var som helst inom hela Västra Götaland kunna ta vilken buss eller vilket tåg (undantaget är X-2000) och bara sätta sig vid fönsterplats och njuta.

Skulle vi sedan missa en buss så står det en annan och väntar på oss. Tråkigt och odramatiskt? Nej, det tycker jag inte alls. En gång kom vi för oss att åka till Brännö och det var ett sådant s.k. pissväder med regn och enbart regn att vi var nästan helt ensamma på båten. Och så satt vi där och tyckte att vi förmodligen var ganska så galna och just där i våra tankar slog det oss att sent var det på kvällen och skulle vi överhuvudtaget kunna komma tillbaka. Brännö i hällregn kan nog vara lika dramatiskt som ett skorpionbett Vid Ayers Rock i centrala Australien.

Sedan har ju vår semester något klart positivt drag. En avslappnad tid med Regionen Runt där andra sköter körandet skapar inga stora hål i vardagsekonomin och det om något upplever vi som den riktiga lyxen.

Sven Martinger
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.