Annons
Nyheter

Skitigt och Sexigt - går det att förena ?

Nyheter • Publicerad 23 november 2009

Jag är beredd att omgående svara NEJ på den fråga som för denna blogg utgör rubrik. Snarare är det väl på det viset - jag tror att jag pratar för båda könen - att skit och sex är helt oförenligt. Och bra är väl det. Men det kan ibland förhålla sig på annat vis och till det tänker jag återkomma.

Kvinnor jag mött genom åren har ofta haft ett genomgående drag. De har varit - som jag uppfattat dem - antingen det ena eller det andra. Då jag menar det ena avser jag att de till sin uppenbarelse varit ytterst medvetna om sina utseenden och därför också tagit hand om sina "looks". Framgången har inte uteblivit.

Annons

Sedan har jag mött personer som har tyckt att det här med det yttre har spelat en helt underordnad roll. Och det har då också reflekterats vid en hastig anblick. Å andra sidan har dessa kvinnor varit intelligenta och oerhört duktiga. Många gånger har de aldrig varit rädda för att hugga i. De har ju t.ex. inte haft anledning att tänka på vackert målade naglar för sådana har de inte haft.

Utan att polarisera så har jag väl mött människor som antingen kört den ena linjen eller den andra. Och så plötsligt träffade jag Erika. Vid en första anblick skulle jag snabbt sätta henne i kategori ett, dvs den grupp i vilken ingår personer som är måna om sina utseenden. Men ju mer jag lärt känna henne har jag i henne - nog första och definititvit sista gången - sett en möjlighet till förening av det estetiska ("sexiga" skulle en del uttrycka det) och det praktiska.

Skulle det vara fel på avloppet, nog är Erika framme och åtgärdar det hela. Själv står jag där i bakgrunden som en "fjolla" och kan inte annat än beundra. Och aldrig lär jag glömma hur Erika efter decennier lyckades fixa dagvattnet i Lyckorna. Ledningen hade av en sten varit tilltäppt i åratal, men Erika blev ormmänniska och lyckades med det som jag redan klassat som omöjligt. Slurp sa det i röret och sedan var allt klart.

Tänk att det går att förena skitjobb med skönhet - jag vet ty jag är gift med Erika. Hon som just står för den omöjliga föreningen.

Sven Martinger
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons