Nyheter

Sjuttiofem (75) procent

Nyheter • Publicerad 18 oktober 2008

Dum - dum - dum --- det är vad jag är. Givetvis borde jag ha fattat det, men gjorde det ändå inte. Fungerar inte mitt huvud ? Hur som helst, då jag i morgonBT såg att Cervera hade 75% på allt kvarvarande i affären for jag upp ur bädden och tillsammans med Erika tog vi bilen till centrum

För några dagar sedan hade vi varit där och då hade det varit femtio procent på alla varorna. Det erbjudandet hade inte lockat så särkilt många Boråsare att öppna plånböckerna så varför skulle 25% till förmå dem att lämna den goa lediga lördagsbingen för att åka till en affär och köpa något som vi absolut inte behöver.

Men hade jag fel? Där fanns halva stadens befolkning. Jag tror aldrig att jag på en och samma plats har hälsat på så många kända ansikten. Det var i och för sig kul, men resten kunde både Erika och jag ha varit utan. Givetvis säger ni då - varför åkte ni och om det nu var så tråkigt varför lämnade ni inte affären per omgående? På den första frågan har jag liksom inget gott svar. Jag hade i och för sig lovat mig själv vid förra besöket, då det var 50%, att om det blev 75% så skulle jag nog återkomma för att köpa något extra fint. Det låg lite och gnagde. Att vi sedan stannade, ja har man stått i affären några timmar så känns det som om man inte har något val. Att i det läget bara vandra iväg känns som om tidigare timmar enbart slängts iväg till alls ingen nytta.

Sedan - ÄNTLIGEN - blev det ett riktigt fint glasfat. Skam den som ger sig

Stort avslutande tack till Nancy Kindblad med väninna, vilka gjorde den annars outhärdliga väntan betydligt mer behaglig.

Sven Martinger
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.