Nyheter

Polisrapport från SommarSverige

Nyheter • Publicerad 7 juli 2008

Oftast får vi den ena hemska nyheten efter den andra. På sommaren då det ändå vanligtvis råder viss nyhetstorka blir det då i regel koncentration till det mest och kanske enda spektakulära som just den veckan har inträffat. Är det något brott med inslag av sexualitet och död ökar intensiteten i nyhetsbevakningen och resultatet många gånger blir väl endast att ytterligare personer blir skrämda och andra får vatten på sin kvar att människan är eländig och ond rakt igenom.

Nu är det ju inte alls på det viset. Vi som ständigt arbetar med människor vilka av olika anledningar hamnar snett vet dels hur lätt det kan gå riktigt fel och hur svårt det kan vara att komma tillbaks i samhällsgemenskapen då andra är där och stänger alla grindar och dörrar.

Nu tror jag det inte hjälper speciellt mycket vad jag skriver. De flesta människor har redan sina uppfattningar klara vad gäller detta ämne, men ändå vill jag direktcitera från en några dagar gammal Bohuslänningen under runbriken 24 timmar i Uddevalla. Läs detta och begrunda då att med dylika små gulliga rapporteringar finns det hopp för oss alla och för hela landet Sverige

"Klockan 02.11 - En person ringer polisen att någon bär förbi en öltunna på Sunnanvindsvägen. När polisen kommer dit är personen borta.

Klockan 12.28 - Någon rapporterar en skadad katt på Strömstadsvägen. Polisen åker dit och finner att katten inte är skadad. Däremot uppger vittnen att den angripits av måsar. Kattens ägare kommer till platsen och tar hand om sin kelgris"

Liten småstadsidyll när den är som allra bäst!

Sven Martinger
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.