Annons
Nyheter

Planerat rådmansmord ?

Nyheter • Publicerad 25 november 2009

Det är mörkt nästan dygnet runt. Vi stiger upp i ett mörker, åker till jobbet i ett mörker, lämnar anställningen i ett mörker och självklart är det becksvart då vi slutligen går till sängs. I ett sådant läge är det lätt att det uppkommer mystiska saker - historier - där det nästan finns en spökfaktor att räkna med. Runt hörnet lurar kanske de värsta av alla faror och vi har inte vett på att skydda oss. Hemska tankar leker med döden.

Och ungefär så förhåller det sig på tingsrätten. Där jag varje dag går uppför en väl nött stentrappa finns det i den breda fönsternischen ett mycket märkligt föremål. Materialet är av metall och en del av oss har nog kommit fram till att det kan vara en fotskrapa. Men vad gör en sådan farlig tingest (ett kraftfullt tillhygge) i en fönsternisch. Placeringen är mer än konstig och vid närmare kontroll fanns det vid samma plats ytterligare ett metallföremål som till storleken mest påminde om en fotskrapa för barn, en babyskrapa.

Annons

Vem eller vilka har placerat grejen på det konstiga stället. Kan det vara fråga om ett tillhygge som bara ligger där för att när som helst komma till användning. Är det kanske på det hemska sättet att någon eller några förbereder en illgärning. Är det en rådman eller tomten själv som skall tagas av daga och det med ett märkligt föremål som finns i den lokal som tingsrätten snart skall överge.

Frågorna blir bara fler och fler. Svaren däremot uteblir. Förmodligen åligger det mig eller annan arbetstagare att snarast kontakta lagman Stefan för att med hans hjälp undanröja alla oklarheter. Eller skall jag gå direkt till Domstolsverket och generaldirektör Barbro, som ändå har ett förflutet vid just Göteborgs tingsrätt. Stämningen blir alltmer förtätad och spänningen stiger.

En villrådig rådman skulle jag nog vilja benämna mig själv. Men efter en natts ytterligare mörker kanske ljuset kommer till mig och lösningen blir måhända densamma som upplösningen av denna gåta.

Sven Martinger
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons