Annons
Nyheter

Oj då, inte visste jag att det var så svinbra

Nyheter • Publicerad 24 november 2009

Svininfluensa både här och där. Grisarna är därtill i fokus. Det är mycket just på den här djuriska fronten. Och lägger man därtill ord som åldersdiskriminering då blir det tydligen önskemål om rättning i leden och en del folk blir grymt förbaskade på mig.

Nu får jag väl - utan att mästra (för då får jag säkerligen en liten lätt överkänslig svensk snyting) - säga att det där med åldersdiskriminering är inte jag som har hittat på, i vart fall inte ensam. Om någon tycker det är dumt eller inte är självklart totalt ointressant. Vi är sedan lång tid (1995) med i Europeiska Unionen och vi får nog vackert rätta oss efter den lagstiftning som kommer därifrån. Att det i och för sig kan ifrågasättas är en annan sak, men det ifrågasättandet borde i så fall ha kommit i tiden före medlemsskapet.

Annons

Ändå tycker jag nog att det där med åldersdiskriminering kan vara en ganska så viktig sak. Jag förstår inte varför personer - endast med hänvisning till viss ålder - skulle få sämre behandling än andra. Och jag tror egentligen ingen har någon annan åsikt. Att man sedan kan känna sig på det humöret att inte gilla läget är dock något annat som vi alla drabbas av då och då.

Skulle det sedan finnas personer som har den något märkliga läggningen att vilja bli diskriminerade så går det givetvis bra att avstå från sina rättigheter. Tyvärr gör många människor det varje dag mestadels beroende på att de antingen inte känner till dem eller att de helt enkelt inte vill eller orkar bråka. Det däremot upplever jag som lätt tragiskt.

Om nu någon skulle tro att jag talar i egen sak är det mer fel än något annat när jag kritiserar hur vaccinationerna och rutiner och information omkring det hela har skötts. Hittills har jag inte haft någon anledning därtill. Jag tror att det är bra att belysa det som inte fungerar, hur skall någonting annars bli bättre. Men kanske det finns äldre personer som håller med mig och därtill har nytta av upplysning i allmänhet och uppkäftighet i synnerhet.

Sven Martinger
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons