Nyheter

Nyårslöften

Nyheter • Publicerad 29 december 2010

Det är lika bra att förbereda sig. Åtminstone bör det vara devisen för alla de som nu till nyår har för avsikt att avlägga nyårslöften.

En del kommer att avge - som jag ser dem - gulliga löften vilka är nog så viktiga att infria. Hit kan t.ex. räknas att under 2011 gifta sig med varandra och/eller att skaffa barn.

Andra kommer att lova annat. Därvidlag sätts gränserna endast av fantasin. Eftersom julen alltid tenderar att komma i slutet av året så är det säkerligen på det viset att väldigt många människor kommer att lova både sig själva och andra att äta mindre och framför allt nyttigare. På det sättet kan också ev. dåligt samvete genast bli bättre. Av ungefär samma kaliber är löftet om att under 2011 motionera mer och därtill mer regelbundet.

Sedan har vi det där med olika laster. Nog finns det människor - hur konstigt det än ter sig - som till nyår skålar för att de under nästa år ska dra ned på alkoholkonsumtionen. Andra som fortfarande röker kommer kanske att följa ICA-Stigs uppmaning att nu är det hög tid att fimpa för gott.

Och vad ska jag då lova. Egentligen tycker jag det är ganska så fånigt med nyårslöften. Det har fått som konsekvens att jag aldrig brukar avlägga några. Men kanske jag för det ojämna året 2011 skulle göra ett undantag.

Jo, men visst kan jag väl göra det. Och eftersom jag alltid har haft en oftast icke uttalad önskan att få svans så lovar jag härmed att försöka jobba på att bli troll. På något sätt tror jag att jag har den fallenhet som krävs för att lyckas med den nu utlovade föresatsen. Kanske - inte ens övriga familjen - ingen kommer att märka förändringen. Svansen går ju nämligen tämligen lätt att dölja mellan benen.

Sven Martinger
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.