Annons
Nyheter

Min fru har en VIT månad

Nyheter • Publicerad 29 maj 2008

Jag tror att det här började för några år sedan. Min fru tyckte att sommarhusets köksluckor i sina tyvärr olika grå nyanser började se helt enkelt för dj...liga ut. Här skulle ske ommålning och eftersom Erika är en mycket handlingskraftig kvinna så blev det målarkläder inklusive keps som täckte hennes kropp och i händerna fanns allt från målarpensel via spackelspade till en ljus vackert gul färg som gjorde köksluckorna till de mest inbjudande jag sett i luckväg.

Sedan var det kört. Allt halvmörkt ( det helmörka hade jag själv hjälpligt avlägsnat ) skulle bara bort och det snabbt som attan. Mörka ekluckor i Boråsköket skulle inte längre vara mörka. Det måste ju också påpekas att luckorna hade fått sina törnar varför den mörka färgen långt ifrån var enhetlig. Där blev vita och fräscha luckor på närmast nolltid. Nu har jag glömt hur eländigt de tidigare såg ut. Vad sköönt det är att kunna glömma det som ter sig fult och slitet.

Annons

Arbetet fortsatte dock och nu var det flickornas rum. Erika var mer romantisk än vanligt och nu var det flickrum till 100 procent som gällde. Själv tycker jag att "flickorna" nästan är lite för gamla att vara flickor, men kanske resonerade Erika som så att "en gång flicka, alltid flicka". Alla möbler skulle få en nätt romantisk prägel. Redan från början var möblemanget gammalt eller mycket gammalt, men nu med den vita färgens hjälp blev det helt annorlunda, det måste jag tillstå. Från början var jag lite skeptisk, men jag är aldrig svår att övertala.

Så om Ni ser någon målmedveten kvinna med pensel, burk och målarkeps så hälsa ifrån mig. Jag är nämligen säker på att kvinnan i fråga är min kära hustru. I övrigt behöver hon ingen vit månad för hon tillhör de tämligen få som aldrig ( inte ens en lättöl ) testat alkohol.

Sven Martinger
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons