Nyheter

Mer tokerier, tack!

Nyheter • Publicerad 20 mars 2010

Hur roliga är vi egentligen? Hur kul är jag? Hur glatt har vi det egentligen? Kanske lite öppnande frågor så här på tidig förmiddag dagen för vådagjämningen (nu är tydligen dag och natt lika långa på hela jorden).

Våra liv är bra eller rättare sagt allt som oftast dåligt inrutade. Egentligen tycker jag att de är alldeles för inrutade och självklart utgör jag inget undantag. Snackar gör jag om det, men ändå gör jag inget åt det. Jag vet nämligen inte riktigt vad jag skall göra, inte ens var jag i så fall skulle börja och om jag överhuvud taget vill börja.

Har jag det tråkigt? Nej, det har jag inte alls. Jag har det närmast oförskämt bra, men nu gäller ju det här inte bara jag. Våra Svenssonliv, vilka givetvis är eftersträvansvärda i sig för all de som inte har dem, kan nog inte sägas vara alltför upphetsande. Åtta timmar i bingen, ungefär och minst tio timmar på arbetet inklusive resor till och från. Sedan har vi det magiska dygnstalet 24 att utgå ifrån och vad gör vi av just de resterande timmarna.

Många, vågar jag påstå, gör nästan ingenting alls utan de talar enbart om den kommande helgen och på det viset försvinner en hel del timmar under veckodagarna måndag - fredag. Nej, det behövs mer tokerier. Kanske en jordenruntvandring. Ja, jag menar att man skulle gå till fots. Undrar just hur lång tid det hela kommer att ta om jag börjar på måndag. Vill inte börja redan nu på helgen. Skall jag ringa till jobbet på måndag (Herregu´,då har jag ju förhandlingar inplanerade och dessförinnan skall jag gå till tandläkaren redan kl 07.30) och säga att nu kommer jag inte på ett tag för jag skall vandra jorden runt. Undrar bara hur mina arbetskamrater kommer att ta det hela.

Och dessförinnan bör jag nog tala lite med övriga familjen. Eller vill de kanske följa med. Oj, vad många frågor. Det blir nog för mycket för mig. Jag tror att jag - i all feghet och Svenssonanda - nöjer mig med att föreslå Erika att vi åker på auktion idag. Det känns som ett något mindre ingripande och därmed betydligt mer realistiskt projekt.

Sven Martinger
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.