Annons
Nyheter

Lek blir verklighet - Let´s dance

Nyheter • Publicerad 30 januari 2010

Det har varit och är en publiksuccé, denna danstävling som sänds på fredagkvällar på bästa sändningstid (i reklaminslag nogsamt kommenterat av den tidigare deltagaren Lasse Brandeby, allas vår Kurtan). Jag förstår att det här programmet har blivit en del av många människors fredagsmys och då har det alls inte att göra med just sändingstiden.

Professionella dansare som tillsammans med amatörer visar upp sina färdigheter. Roligt är också att se hur en del av aktörerna från att vara nästan lika klumpiga som jag själv i en motsvarande situation utvecklas till att bli om ej dansvirtuoser så i vart fall betydligt bättre än vad jag förväntat mig av dem. Dessa härliga framsteg som därvid görs är något vi TV-tittare uppskattar. Därtill kommer att i varje programserie finns en lite udda figur som vi som tittare direkt tar till vårt hjärta. Han eller hon blir aldrig något dansproffs, men genom att vara som han eller hon är blir vi glada. Det genuina och naturliga får där i TV-rutan ett ansikte och en kropp. Vi alla kan identifiera oss med personen och som belöning ger vi just den personen en massa tävlingsröster.

Annons

Men nu när en viss person eller ett par blivit utröstat verkar det som om de professionella har tagit över tillställningen. Juryn, allt enligt tidningar, har härsknat till och tycker att det där med att människor uti TV-sofforna får rösta gör att hela tillställningen kantrar. Av kommentarerna att döma verkar det som om leken har blivit blodig verklighet. Nu är det inte längre ett familjeunderhållningsprogram utan något annat. Vad vet jag inte riktigt. Och att det sedan också blivit snack om betalningen till de medverkande och vissa orättvisor i samband därmed bidrar till att underhållningsaspekten börjar falna. Vad är det egentligen som håller på att hända.

Kan vi inte bara acceptera att det här är underhållning som vi "vanliga" människor tycker är kul att vara en del av. Att vi sedan är amatörer gör inget, för i ordet amatör finns den språkliga varianten av amar som just betyder att vi älskar och att vi därmed gillar det hela som det är eller i värsta fall var.

Sven Martinger
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons