Nyheter

Lack och läder

Nyheter • Publicerad 24 augusti 2008

I lördags var Erika, jag och vår trevlige gemensamme vän Göran Olsson från Stockholm på en för mig helt ny variant av "happening", veteranbilsutställning i Uddevalla. Det hela skulle börja kl 12, men som jag bedömde det kom det bilar hela tiden och ställdes upp på en jättestor grusplan.

Det var en samling bilar av sällan skådat slag. Att säga att detta bör ha varit något av raggarnas paradis är en klar underdrift. Det var lack och läder överallt. Merparten av bilarna om nu inte alla var gamla jänkare som var så skinande blanka i lacken att det med lätthet gick att spegla sig i den. Skinnjackor och jeans var påbjuden klädsel och inte heller denna gång följde jag den s.k. dresskoden för jag, för ovanlighetens skull, hade skjorta och inte den där urtvättade svarta T-shirten som annars ofta täcker del av min kropp.

Människorna där verkade nästan alla att känna varandra och det brinnande motorintresset gick inte att ta miste på. Musiken var också den amerikansk så det räckte och blev över. Jag har aldrig skådat så många små Elvisfigurer i plast på de olika instrumentpanelerna och aldrig hört så många Elvislåtar på en och samma gång.

Sedan lärde jag mig att på sådana här tillställningar sitter man bakom sitt fordon och dricker kaffe eller starkvara. Alla satt på den platsen och det var tydligen en regel som inte borde brytas. Efter rundvandringen vilken nästan aldrig tog slut eftersom nya fordon kontinuerligt kom till blev vi alla riktigt hungriga. Alldeles intill själva uppvisningsarenan fanns också tält för förtäring och vad stod då på matsedeln. Jo, bland annat smal slang med svängdörr. Kan det bli mer rätt än så för bakåtslickat hår ???

Sven Martinger
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.