Nyheter

Kungen bjuder på middag

Nyheter • Publicerad 3 december 2010

Ibland uppkommer hetska diskussioner mellan rojalister och republikaner. Argumenten vässas som om de skulle vara de skarpaste av knivar. Själv sitter jag lite "laid-back" och har ganska så svårt att bli upphetsad av just den här frågan. Givetvis finns argument för båda icke förenliga intresseriktningarna, men hittills har jag inte övertygats om att det skulle vara bättre och billigare med en president jämfört med den anomali som kungahuset ändå får anses representera.

Hur som helst är Erika och jag bjudna till Slottet och den kungliga huvudstaden. Alla barnen, med undantag för Malena som sedan några månader tillbaks redan är bosatt i Stockholm, får stanna hemma i Borås och vakta huset så att Bredgatan står kvar även när vi återvänder från den kungliga visiten.

Det ska bli riktigt kul att sitta där i stora matsalen och äta något fantastiskt gott. Hoppas nu Kungen tänker på att Erika är allergisk mot väldigt mycket i matväg. Men säkerligen har Silvia slagit en signal och förvissat sig om sakernas tillstånd. Hon verkar vara en i många avseenden tyskt korrekt kvinna som inte lämnar sådana här saker enbart åt slumpen.

Egentligen känner jag att jag redan sitter efter maten med en liten konjagare i handen och småspråkar med Carl-Gustaf. Jag vet inte riktigt vad vi ska tala om, för även om han är oerhört intresserad av jakt så är inte jag det. Och det behövs ju två för en vettig konversation. Men jag känner mig inte särskilt orolig ändå. Erika har dock tjatat en del om klädetikett o dyl. Jag har dock lugnat henne. Jeansen är ganska nytvättade och jag funderar även på att ta med mig den kavaj jag brukar ha i rättssalen. Jag tror att det på det viset blir lagom stelt lagom avslappnat för en hellyckad kväll med kunglig glans.

Sven Martinger
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.