Nyheter

Janne Ankas Jul

Nyheter • Publicerad 21 december 2009

Vän av ordning ställer sig säkert frågorna. Vem fan är Janne Anka eller har Tryckfelsnisse nu åter varit framme. Men så här i lugna icke bråda dagar inför julen vill jag komma med det lugnaste av svar.

Janne Anka finns inte. I stället är det en sammanblandning av Janne Josefsson och Anna Anka, en till synes omöjlig mix, men kanske ändå inte. Igår, en kall decembersöndag, trodde jag först att jag inte skulle ha några s.k. jourhäktningar, men ack vad jag bedrog mig. Trevliga Inger ringde strax före kvart i tio och sa att under natten mellan lördag och söndag hade det till häktesexepeditionen (tidigare benämnd Violen) inkommit fyra häktningsframställningar från åklagarmyndigheten. Det blev bara att snabbt få på sig kläderna och susa/rusa iväg. Nu blev resan ändå angenäm för vid min sida satt Erika.

Efter några timmar var det hela avklarat och på eftermiddagen hade vi en inbjudan från Janne (Josefsson) och Beth att tillsammans med dem och andra trevliga männsikor äta lite gott och snacka ännu godare. Ock oj vad det var mycket jul i bostaden. Hade vi kommit hem till smygtraditionalister? Inte vet jag och i min ibland smått anarkistiska syn på allt och alla så får väl alla vara som de är, i synnerhet till jul. Överallt var det färgade kulor, lite vackra röda (tack för den färgen) tulpaner och en jättefin gran.

Och många timmar gick snabbt, men plötsligt kom den hemska tanken över mig. Hade jag missat Anna Ankas jul på TV. Jag hade tydligen valt bort - kan det ha varit undermedvetet - Anna för Janne. Ja, så kan det gå när julen är på. Men repriser lär ju finnas så jag kan lugnt gå vidare i livet med den tillförsikten att jag har jour även på självaste Julafton.

Sven Martinger
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.