Annons
Nyheter

Jag tycker lite synd om Borås

Nyheter • Publicerad 2 april 2008

Ibland inställer sig frågan - vad är det för fel på Borås? Hur många människor har inte genom åren frågat mig hur det kan komma sig att jag bor i Borås. Det synes för dem vara närmast en gåta och inte blir det mindre konstigt då många av dem vet att jag arbetar i Göteborg. Säkerligen tror en del att det inte är sant. Jag liksom bara skojar. Tusentals studenter har genom åren placerat mig i Göteborg och så är det bara. En del kanske anser att det är ytterligare ett infall från min sida att vara märkvärdig på något oförklarligt sätt att bo i Borås.

Nu vill jag bara säga - liksom med pondus - att jag verkligen bor i Borås och att jag gjort så oavbrutet sedan 1983. För det andra och här kommer kanske en chock för en del - jag trivs förbaskat bra med att bo just här. Det är sant som det ibland sägs i reklamen att det är oerhört nära till allt och skulle jag mot förmodan tröttna har jag tio minuters gångavstånd till Resecentrum och kan när som helst genom den härliga kollektivtrafiken ta mig bort från staden, vilket också händer varje dag.

Annons

En gång bloggade jag om att det alls inte så mycket som det sägs. Omedelbart fick jag svar på detta mitt påstående där svaret var att jag statistiskt hade fel och att gå i ytterligare polemik känns bara fel för mig ty den som skrev kommentaren var säkerligen betydligt mer påläst.

Nu tycker jag dock riktigt synd om staden vid Viskan. Här har tjäsntemän och politiker gjort vad de har kunnat för att dra internationella tävlingar till detta knallarnas medelpunkt, men vad händer då. Elaka avtal som säger att bl.a. hamburgerkedjan Max skulle tvingas stänga för att sponsorer inte vill ha någon konkurrens eftersom sponsorerna just har betalt för att få fram sitt budskap och ingen annans. En ganska så skarp tidningsledare i BT kommenterade idag just detta och vad skall vi andra säga annat än att hur kan det gå så illa. Varför har inte informationen om detta spridits innan avtalet skrivits ? Inte ens stadsjuristen - om vi skall tro BT - kände till något. Varför är det på det viset i en stad som inte är särskilt stor ? Inte skall det väl vara så förbaskat svårt med information och kommunikation. Skall vi vara med och leka med de stora pojkarna får vi helt klart träna mer och bättre. I annat fall blir det töntstämpel på Borås och det har vi inte råd med. Borås, tillsammans måste vi bli bättre.

Sven Martinger
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons