Annons
Nyheter

Jag hade nog tagit livet av mig....

Nyheter • Publicerad 18 augusti 2008

Många har säkert följt OS, dock inte alla. Själv intar jag en mellanställning. Skulle aldrig sätta en väckarklocka för att gå upp mitt i natten, men ser gärna på sammandrag vid lämplig tidpunkt på dygnet. Jag är väl m.a.o. en TV-sportens glade amatör.

Och vad har vi då fått se utifrån en nationalistisk synvinkel. En tävlingsskytt - ett guldhopp - som var uppriktigt ledsen i samband med sitt misslyckande. Vi har haft en brottare som blev riktigt förbannad. Han tog emot bronsmedaljen, men sedan vet Ni alla resten själva. En Therese Alshammar som alls inte levde upp till tatueringen Diva utan snarare var mer än ledsen över att baddräkter gått sönder, något som naturligt nog skulle ha stressat vem som helst i en liknande situation.

Annons

Lägg därtill en höjdhoppare vars kompisar skulle springa gatlopp nakna om han vann guld. Det blev stopp i höjdkvalet. Och sedan har vi haft semifinalheat i häck och vår kvinnliga representant faller över första häcken.

Tänk att lägga ned alla dessa timmar. Ensamma träningspass, rätt kost, lämpligt liv överhuvud taget och det med tanke på något som skall hända om si så där fyra år. Det är, som jag ser det, så nära späkning man kan komma och då det verkligen gäller stämmer det inte. Allt skall spännas - fysik och psyke - för att åstadkomma den maximala urladdningen kanske bara under någon futtig minut och så funkar det inte riktigt. Ja, inte vet jag hur jag skulle ha reagerat.

Men i värsta fall hade jag nog i direktsändning tagit livet av mig och hur olämpligt hade inte det varit. Det är alltså förbaskat gott att veta att vi har svenska idrottsmän som är betydligt mer balanserade än vad jag förmodligen hade varit i motsvarande situation.

Sven Martinger
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons