Annons
Nyheter

Inredningsexperten talar

Nyheter • Publicerad 8 november 2009

På morgonen hörde jag ett trevligt radioprogram. Ni vet den där go´a känslan av att utan dåligt samvete få ligga kvar i sängen, rulla runt lite, hämta en kopp rykande färskbrygt te, läsa tidningen samt därtill med ett och ett halvt öra lyssna på radion. Det är en skön känsla, åtminstone om man är som jag dryga 58 år.

Hur som helst talades det i radion om inredning och framför allt om tips på hur en lyckad sådan skall eller kan se ut. Förmodligen var det enbart kloka ord som sas, men samtidigt kunde jag inte låta bli att skratta. Den här morgonen hade Erika tidigt åkt iväg till Ullared varför jag kunde bete mig ungefär som jag ville och önskade.

Annons

Det mest fantastiska var att alla tips gick i motsatt riktning till vad jag själv brukar göra. Och då är jag ändå intresserad av inredning. Så här följer hur jag brukar göra och för den som vill ligga i tiden gäller det bara att göra precis tvärtom. Då blir ni lyckade.

Jag är oerhört lite intresserad av städning. Det har gått så långt att dammsugarljudet skär i öronen på mig. Undrar om jag inte närmast är överkänslig mot ljudet, som hos mig skapar en maximal olustkänsla. Mitt råd är alltså att i det längsta undvika städning.

Då det gäller prylar kan jag liksom bara inte låta bli att köpa allt konstigt och helt onödigt. Igår lyckades jag dock stå emot det enorma trycket att köpa en liten askkopp (vare sig Erika eller jag har någonsin rökt) på vilket det i avskavd guldtext stod att läsa MINNE från KINNA. I övrigt är huset fyllt med attiraljer, något jag alls inte har något emot. Mängden saker kan nämligen helt klart motivera att man inte städar. Det blir nämligen för svårt. Mitt råd är alltså - köp ALLT ni kommer över och se till att det finns meningslösa saker överallt.

Ja, nu vet alla inredningssugna människor hur de INTE bör förfara.

Sven Martinger
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons