Annons
Nyheter

Ingen kundvagn; ingen kortege !

Nyheter • Publicerad 30 april 2008

Har just kommit hem från en snålblåsig kortege där det roligt nog fanns mycket folk som - är jag säker på - uppskattade alla ungdomars flit och inte minst uppfinningsrikedom. Där fanns allt från lokala statyer via det amerikanska presidentvalet till den manipulerande Putin och allt tjockare svenskar. Det som dock enligt min uppfattning var det mest komiska var nog att Maj Steen i nästa val säkerligen kommer att värva röster från de döda.

Att det här spektaklet ( ordet använt i en positiv bemärkelse ) engagerar studenterna råder inget som helst tvivel om. Vi vet, för vi har en dotter som jag tidigare aldrig sett så engagerad. Hon har nästan levt, dag och natt, i sin vackert kornblå overall och därtill varit på osedvanligt bra humör. Inte för att hon brukar vara sur, men nog har Linnea den senaste veckan varit lite extra glad och positiv.

Annons

När vi sedan stod och tittade så förundrade jag mig över alla våra fantastiskt skötsamma unga människor. Vi får titt som tätt höra hur ungdomar är jobbiga i största allmänhet och i synnerhet att de är riktigt bortskämda. Om det senare skulle vara fallet så är det väl vi äldre som bär skulden, men denna tidiga kväll verkade i stället alla spontant glada över vad de åstadkommit även om inget i kortegen kommer att tillhöra världens ytterligare underverk. De hade jobbat tillsammans, säkerligen haft sina duster, men samtidigt lärt sig teambuilding som en yrkescoach säkerligen skulle ha uttryckt sig. Därtill inte en enda berusad person!

Jag bara undrar - vem eller vilka förser kortegen med kundvagnar, ty så många vagnar på ett och samma ställe skulle nästan göra nyöppnade Ica-Maxi lite avundsjukt.

I morgon har vi 1 maj - Glöm inte att demonstrera !

Sven Martinger
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons