Nyheter

IDIOTER !!!

Nyheter • Publicerad 22 september 2008

Inte för att rubriken är särskilt nyanserad, men ibland tycker jag språket bör återge den känsla vi får då vi konfronteras med vissa saker. Och den känslan inträdde i morse då jag såg förödelsen. Redan igår kväll hade jag fått en glimt av det hela, men först då dagsljuset började väcka Borås såg jag det hela.

Självklart vet jag att en del människor tycker det är kul att förstöra, inte för sig själva men gärna för andra. Varför de hyser sådana känslor vet jag inte riktigt. Är det ett uttryck för deras egna tillkortakommanden, en frustration man bär inom sig och som sedan tar sig uttrycket att förstöra. Ja, jag har tyvärr inget svar, men kan lite kort konstatera att den meningslösa vandaliseringen kostar oss miljoner efter miljoner.

Vem eller vilka är det som tvingas betala? Ibland undrar jag om "sabbarna" verkligen inser att det är deras mammor och pappor som indirekt får pröjsa. Har något förstörts måste det nämligen ersättas och sådana åtgärder kostar pengar. Är det bussar och/eller tåg som klottras ned måste transportföretagen sanera det hela. Vem eller vilka får betala? Jo, vi själva genom att det blir dyrare att åka tåg eller buss.

Skulle någon förstöra egendom som tillhör kommunen/staden; ja, då blir det i förlängningen skattebetalarna som får betala. Mammor och/eller pappor som hårt arbetar får mindre över i plånboken enbart av den anledningen att det av någon mysko anledning skulle vara kul att förstöra.

Ja, jag blev dj...igt förbannad i morse då jag såg hur några (förmodligen flera eftersom det även gäller att visa inför "kompisar" hur tuff man kan vara) brutit av träd efter träd utmed Gamla Varbergsvägen. Varför ger det förövarna en "kick" att förstöra det som växer och ger liv?

Hade jag kunnat skulle jag mer än gärna döma dem till att omedelbart återställa vad de genom sitt barnsliga agerande förstört för andra.

Sven Martinger
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.