Nyheter

Hur tvättar man en burka ????

Nyheter • Publicerad 15 september 2008

Nej, den här frågan är alls inte onödig. Den jämte alla andra frågor som har med tvätt och rengöring att göra är helt centrala i min familj och jag själv blir mer och mer övertygad om att nu betalar jag priset (måhända högt ?) för att vara gift med ett hygientroll i proffsklass.

Det började lite försiktigt med att jag skulle bli bättre med dammsugaren. Denna förbannade lilla tingest, en skalbagge som jag uppfattar som arg och aggressiv. Att sedan ha sällskap med den i huset är alls inget latmansgöra. Ibland kräver den oerhörd uppmärksamhet då jag på alla fyra skall ligga platt på magen för att rengöra under sängar och möbler. Ibland bara djävlas den i största allmänhet. Åker mot golvlistor som därmed tappar färg och irriterad blir jag. Inte bättre blir mitt humör av att sladden spänns och far ut ur elkontakten. Säkerligen finns det något i vägen som kan gå sönder.

Nej, det här är inte mitt sätt att njuta av livet. Jag tror nästan jag är rädd för sådana här små husdjur. Tänk bara på att byta innanmäte, dvs sätta i ny påse. Att då t.ex. tappa den överfulla påsen, hur kul är det på en skala från 0 till 100. Bara tanken gör mig lätt yr och deprimerad.

Även tvätt och tvättmaskin ligger inom det område som jag vill förkovra mig inom. Nu har dock alla i familjen tappat tron på mig - om de nu någonsin hyst hopp om möjligheten för mig att bli den där underbart moderne och i alla avseenden jämlike mannen - och det gäller nog i synnerhet vår yngste son, Alfred. Häromkvällen skulle jag ned och ta ut tvätt ur den färdigkörda tvättmaskinen. Detta för att bevisa att jag bl.a. behärskar den eventuella konsten att kunna tömma en tvättmaskin. Ned för trapporna for Alfred med ett indianvrål. "Jag kommer, jag kommer", skrek han. "Vänta Sven, du får inte ta itu maskinen", var hans efterföljande kommentar. Nästan framme vid maskinluckan passerade han mig på insidan, lycklig som ett barn. Alfred hade räddat tvättmaskinen från mina våldsamma händer. "Du får bara inte öppna den", sa Alfred, "för då går allting sönder"

Oh, Herregu?, tänkte jag. Jag som bara skulle lägga in burkan, som näst äldsta dottern fått av sin norske pojkvän som just återvänt från Afghanistan. Inte ens detta verkar jag klara !!!!

Sven Martinger
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.