Annons
Nyheter

Hur tråkigt kan det inte låta ?

Nyheter • Publicerad 18 november 2009

Ibland av någon anledning - ofta okänd för mig - låter vissa saker tråkiga, på gränsen till dödligt tråkiga. Måhända är jag ensam i min uppfattning (och det hade i så fall varit ganska så bra), men jag tror det knappast.

På tingsrätten, för några månader sedan, hade vi besök av AMV (en förkortning som skall utläsas Arbetsmiljöverket). Från verkets/myndighetens sida har man sedan upprättat ett protokoll som vi anställda därefter fått ta del av. Givetvis är detta arbete oerhört viktigt, även om jag ibland kan tycka att det har lite av tråkighetsstämpel över sig. Och sedan kan man givetvis fråga sig varför jag tycker det.

Annons

Jo, så här är det givetvis. Det som står att läsa är vanligtvis anmärkningar. Aldrig har jag sett någon inspektionsmeddelande av innehåll att den besökta arbetsplatsen är den mest exemplariska som finns. Samtliga medarbetare är överlyckliga och inga som helst förbättringar kan föreslås. Så är det givetvis inte, utan AMV vill ju med sitt lovvärda arbete förändra till det bättre den miljö i vilken vi alla arbetar.

Och det viktiga är nog att vi läser det hela och därefter kan diskutera det hela. Alltid kan förbättringar göras, men samtidigt får vi nog inte glömma att väldigt mycket står inte att läsa i rapporter av det här slaget. Jag tror inte att jag överdriver då jag säger att på Göteborgs tingsrätt råder nu som tidigare en förbaskat god anda. Och den får vi ta mig fan inte ändra på.

Sven Martinger
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons