Annons
Nyheter

Hon har tyvärr flyttat ......

Nyheter • Publicerad 1 augusti 2008

Ibland vet jag inte riktigt varför vi reagerar som vi gör. Det hjälper liksom inte att förbereda sig på viss sinnesstämning; när det väl är dags så kommer likväl vilken känsla som helst. Ibland försöker vi vara förståndiga, men känslorna klår lätt upp förståndet och där vi sedan sitter i fåtöljen och tänker på det hela; ja då rullar det stora vemodet in.

Malena, äldsta dottern med sina 22 år, har just flyttat hemifrån. Det är säkerligen rätta åldern och nytt arbete har hon också fått. Ett jobb som hon ser fram emot att börja på måndag även om hon tidigare trivdes alldeles förträffligt på det rara biblioteket på Göta. Malena flyttar ihop med den mest sympatiske av killar jag träffat så visst är båda enbart att gratulera.

Annons

Men ändå sitter jag nu här närmast i terapeutiskt syfte och skriver av mig lite. Hela flytten har nämligen idag blivit oerhört konkret. Ni vet det där med lådor som skall nedför trappor, in i bilar och på släpkärra för att sedan lastas av och på nytt in nu i en helt annan bostad. Snacka om verklighetsupplevelse. Och det var just då när jag som värst kånkade på det hela som jag kände att nu är det liksom slut. Malena har börjat - självklart bra - sitt absolut egna liv och ingen återvändo finns.

Jag bävar nästan för när yngsta barnet flyttar. Är det då jag skall få den där krisen som jag - enligt högst egen uppfattning - tidigare aldrig fått ? Jag kan bara föreställa mig, eller kan jag det, hur tyst det då kommer att bli. Dock, bort med den tanken nu, inte måla fan på väggen.

Innerst inne är jag ju glad för din skull, Malena!!!!

Sven Martinger
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons