Annons
Nyheter

Grattis "Galne" Gunnar !

Nyheter • Publicerad 2 november 2009

Är det bra med spetsutbildning? Ibland är jag mycket tveksam eller rättare sagt kluven till det här med att vissa gymnasieutbildningar skall vara så in i vassen bra att endast de bästa kan gå där. Min fru säger omgående att jag är en tråkig sosse som tycker som jag gör, men jag får väl odla min tråkighet lite till. Vi lever ju i ett fritt samhälle, eller?

Nu gläds jag dock åt att entreprenörsprogrammet på Sven Eriksson har fått den här statusen för jag vet att att man där förtjänar det. De har under lång tid haft kompetenta och inte minst oerhört engagerade lärare (där kommer bl.a. du in, Gunnar), vilket givetvis är en enorm tillgång för vilken arbetsplats som helst och inte minst för en skola.

Annons

Under programmets gång har de - i vart fall tidigare då Julia gick där - haft utbyte med andra länders elever och det om något är utvecklande. Vidare har de ett samarbete med Högskolan här i stan och det är också en jättebra idé, för på det viset kan det bli en naturlig övergång till högskolestudier. Det hela blir nyttigt avdramatiserat.

Men ändå har jag något inom mig som gör att jag inte är odelat positiv. Det kan vara det där med ELIT, något jag ogillar starkt. Varför jag sedan gör det är en annan fråga, men det har alls inget med avund att göra. Ibland talas det om elitsatsning inom idrotten och även på det området kan jag ha mina dubier, för jag kommer väl då att tänka på alla de personer som inte platsar just p.g.a. att de inte är tillräckligt bra. Å andra sidan vet jag att det många gånger är en nödvändig satsning för att på det viset behålla egna talanger.

Men nu säger min fru att allt det där som jag just nu har skrivit är bara BLAJ. Jag tror helt enkelt att Erika och jag får ha en bra och förutsättningslös diskussion om detta lite senare ikväll. Förmodligen blir det till en god kopp te. En sådan dryck på kvällskvisten kan nog sammanjämka de mest skiljaktiga synpunkter. Får se hur det går den här gången.

Sven Martinger
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons