Nyheter

Gina Tricot

Nyheter • Publicerad 8 oktober 2010

Varje dag har jag, i likhet med många Boråsare, passerat byggarbetsplatsen Gina Tricot. Det har ibland varit ett oerhört hamrande och fixande, men nu ska det tydligen vara slut på det hela, dvs. byggandet. För jag har hört att det ska bli invigning den 10 i tionde kl 10. Ja, ska man vara rolig så ska man.

Om detta bygge kan vi givetvis ha lika många åsikter som vi är människor. Men min egen uppfattning är att det hela ser ganska så tråkigt ut. På något sätt ger byggnaden intrycket av att inte vara klar. Och det bör den väl vara så här i elfte timmen. Jag tycker att det känns som om det hänger ett skyddande grå-vitt tygstycke framför hela byggnaden. Och det ger enbart intrycket av att det hela liksom aldrig blir klart.

Å andra sidan är jag glad för att området blir exploaterat. Förutom ett underhållningsmässigt eftersatt mödrahem fanns på den här platsen enbart en stor ganska så kal och kall parkeringsplats som gjorde få männsikor på gott humör. I och för sig kunde jag varje morgon/kväll snedda över området, men tidsvinsten i förhållande till vad som nu gäller kan nog uppskattas till enbart någon enstaka minut.

Annars tycker jag att vi arkitektoniskt lever i en ganska så trist tid. Jag vet att jag låter som en gnällgubbe, men jag tycker att det mesta ser ut ungefär på samma sätt. Skulle vara kul med något som vågade sticka ut lite mer och till en sådan grupp hör definitivt inte Gina Tricot-byggnaden. Egentligen är den enbart en ljusare variant av den häktesbyggnad som är min dagliga granne här i Göteborg. Och därtill undrar jag hur det nu kommer att gå med det som många politiker snackat sig varma för, nämligen en utbyggnad av Resecentrum för ett miljömedvetet kollektivåkande. Eller det senare är kanske inte så viktigt i jämförelse med att bjuda det privata näringslivet på ett centralt och därför attraktivt läge. Ja, man kan ju liksom bara undra lite.

Sven Martinger
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.