Annons
Nyheter

Fy Fan För Snåla Människor !!!!

Nyheter • Publicerad 2 februari 2008

Finns det något karaktärsdrag som jag starkt ogillar för att inte säga avskyr är det just snålhet. De här människorna som ofta kombinerar att inte bjuda på sig själv med en materiell snålhet ser jag närmast som en belastning för mänskligheten. Hur fungerar dessa människor som har plånboken där egentligen hjärtat skulle ha suttit?

Under åren har vi alla träffat på dessa personer. Många gånger verkar de inte särskilt lyckliga och det tycker jag närmast är rätt åt dem. De få gånger då de synes vara lyckliga är då de har hittat något fult som dock är väldigt billigt. Då utan närmare reflektion blir det inköp och ett förnöjsamt leende sprider sig med budskapet "tänk vad billigt jag kom undan".

Annons

Det är kanske just det här att komma undan som retar mig. För många år sedan i en rättegång hade jag en pappa som tjänade snuskigt mycket pengar, men betala för sina egna barn det ville han inte i samband med separationen. För att slita tvisten utan att personernas privatliv skulle vändas ut och in på föreslog jag ett visst, i mitt tycke, modest belopp med tanke på mannens goda ekonomiska förhållanden. Beloppet som jag föreslog var för ettvart av barnen. Mannen trodde givetvis att det var för båda barnen och även då var det tydligt enligt hans gnidenhet för mycket. Då jag förklarade att beloppet var per barn började mannen skratta. Nästan aldrig i mitt liv har jag i mitt arbete blivit så arg som just då.

Snålheten drabbar dock inte bara barnen utan ofta också hustrun eller sambon. Tänk de männen som bestämmer att kvinnan inte är myndig nog att ta hand om sina egna intjänade pengar utan helt sonika tar hand om pengarna och sätter in dem på sitt eget konto. Därefter får kvinnan nådigast be om pengar samt med kvitton redovisa alla sina inköp. Jag har träffat på en hel del av dessa män och skulle någon av Er som läser detta vara i samma situation uppmanar jag Er att omedelbart lämna den relationen. Snålheten där har övergått i förnedring av sin partner och ett sådant beteende är, som jag ser det, motsatsen till KÄRLEK.

Sven Martinger
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons