Nyheter

FEL på EL

Nyheter • Publicerad 6 oktober 2008

Nu är hösten här om vi vill det eller inte. Och vad brukar då hända? Jo, det börjar blåsa och vanligtvis ordentligt. Inte vet jag om det blåser mer och kraftigare nuförtiden, men jag kan inte komma ihåg att jag som liten upplevde att en massa människor blev utan el. Ändå kommer jag från en liten by, belägen i det vanligtvis blåsiga Skåne.

Om det nu inte har blivit värre väderförhållanden vad blåst beträffar och det ändå blir en massa människor - vanligtvis tusentals hushåll - som vid varje blåst blir utan elförsörjning, ja, då undrar jag hur det egentligen står till med infrastrukturen. Då det gäller teknik har den ju de senaste åren gjort fantastiska framsteg, men hur är det på detta område? Har det helt stått stilla???

Att det måstse finnas pengar på den avreglerade elmarknaden kan det inte råda tvivel om. Priserna har ju den senaste tiden rakat i höjden till den milda grad att snart får "vanligt" folk lita till fotogenlampor och stearinljus. Visst ger det förhöjd mysfaktor, men jag tror inte våra ungdomar blir särskilt glada för TV-fria kvällar och inget "nät".

Till råga på allt är våra telefoner åter utslagna. Varje höst har vi haft sniglar på ledningen. Förra året blev detta åtgärdat, men vad som nu har inträffat vete tusan. Har större djur smugit in i elskåpen eller vad kan det vara? I början av samtalet låter allt perfekt, men efter några minuter blir skrap och missljud det enda som kan uppfattas. Är det någon utomjording som utan uppdrag försöker reducera våra telekostnader ???

Sven Martinger
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.