Nyheter

Dumma drömmar !!

Nyheter • Publicerad 24 oktober 2008

Det här med drömtydning har jag svårt att ta till mig. Jag tror att Freud har bidragit till min klentrogenhet. Däremot drömmer jag en hel del och vanligtvis kommer jag också ihåg drömmarna, både de något mer realistiska och de fullkomligt sanslösa.

Min fru brukar ofta drömma om att jag utan hennes vetskap och tillåtelse säljer vårt gemensamma hem på Bredgatan. I stället har jag bakom hennes rygg köpt det ena konstiga rucklet efter det andra. En del av husen har enligt Erika varit helt obeboeliga och andra har bara, enligt hennes smak, varit fullständigt förskräckliga. Dessa hennes drömmar har upprepat sig minst ett 20-tal gånger. Vi har talat lite om det hela, men aldrig riktigt kommit fram till varför dessa närmast mardrömmar återkommer.

Själv har jag fram till den gångna natten varit helt förskonad från drömmar av det här innehållet. Men i natt slog den till. Det blev dock ingen mardröm. I och för sig var likheten med Erikas drömmar att jag nog inte talat med henne före husköpet, men annars var det ett riktigt trevligt hus. Det var betydligt mindre, men mycket modernare. Jag kände mig ganska nöjd och runt trädgården, vilken var föredömligt lättskött (min gamla fasa för gräsklippning var botad), löpte en liten mur som jag kände var nog så passande. Sedan förstår jag dock inte varför huset låg i Fristad (inget fel i övrigt på det samhället) och ännu konstigare var det att jag alltid skulle parkera vår bil i min födelseby, Stehag, cirka 300 km från huset i Fristad.

Det var nog tur att jag därefter vaknade till livs. Med avståndet var jag kanske på väg in i hustruns mardrömmar om olika husprojekt.

Sven Martinger
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.