Annons
Nyheter

Det går inte an

Nyheter • Publicerad 13 november 2009

eller så kan jag väl uttrycka mig med orden att "det passar sig inte". Hur lätt går det inte att avfärda människor på det viset. Att säga till dem helt enkelt att de har så in i helsicke fel att de överhuvud taget inte borde ha yttrat sig eller så vill den som använder dessa uttryck ha sagt att personen ifråga inte mer skall säga något med tanke på den dumhet som just sagts eller skrivits. Det behöver inte ens vara det verbala; det kan också vara helt enkelt sättet att vara som inte är just "passande". Egentligen borde var och en passa sig väldigt nog för att inte vara opassande. Fördömandet brukar vara totalt.

Nu har en folkpartist från Horred hamnat i blåsväder eller skulle vi i stället kalla det att han har förpassats till den politiska kylan. Hans "brott" är - som jag förstår det - att han tillsammans med en sverigedemokrat har skrivit en artikel. Nu tror jag kanske att vår vän folkpartisten även hittat på andra saker som inte uppskattats fullt ut, men om det vet jag inget. Det är bara en gissning.

Annons

Men om det nu skulle vara på det viset att han enbart skrivit denna artikel och i övrigt arbetat för Folkpartiet så är kanske fördömandet lite väl hårt. Det finns säkerligen många folkpartister, hur liberala de nu än önskar vara, som hyser tankar och känslor som finns uttryckta i artikeln. Men sådant får tydligen inte komma ut. Så långt sträcker sig inte den frihet som partiet i alla andra sammanhang vurmar så varmt för.

För egen del skulle jag å andra sidan ALDRIG skriva något tillsammans med en sverigedemokrat. Men å andra sidan kommer jag inte heller att få ett sådant erbjudande. Det senare - något som kanske bör betänkas - kan dock ges till en folkpartist eller numera en f.d. sådan.

Sven Martinger
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons