Nyheter

BORAS - The big apple!

Nyheter • Publicerad 31 januari 2008

För ovanlighetens skull såg jag ett TV-program igår. Det var något debattprogram där mer eller mindre initierade människor dryftade eventuell fientlighet mellan Göteborg och Stockholm. Något ljushuvud yttrade då att Göteborg i förhållande till Stockholm hade ett lillebrorskomplex av den typ som Borås skulle ha till Göteborg. Det var tydligen det värsta personen kunde komma på.

Vad är det här för dumheter som sägs om Borås frågar jag mig. För egen del kom jag hit 1983 och skulle stanna ett år. Vad hände ? Jo, jag är fortfarande kvar och det beror inte på att jag inte haft möjlighet att flytta. Helt enkelt är svaret att det är förbaskat bra att bo här i stan. Många människor frågor eller antyder vad det är egentligen för fel på mig som bor här i Knallebygdens Mecka. Enbart frågan förefaller mig löjlig. Hur många frågar vad det är för fel på personer som är bosatta i Göteborg eller Stockholm. Det enda människor konkret kan säga negativt om Borås är att det skulle regna mer här än i övriga delar av landet och det påpekandet är helt felaktigt. Hur känns det att säga enbart en negativ sak som sedan visar sig uppåt väggarna. Däremot regnar och blåser det förbaskat mycket i Göteborg. Det är bara att åka dit och konstatera.

Borås kan vara stolt. Staden är lagom stor med sina ungefär 100 000 invånare. Här är en i min smak fantastisk och expansiv Högskola. Kulturen med bl.a. Stadsteatern, bion Röda kvarn och statyn mitt i Viskan, Bhodi i spetsen känns modernt fräscht. Parkerna och andra blomsterarrangemang är fantastiska. Allt är nära till allt och andra och skulle det bli förbaskat tråkigt - och det händer för alla människor i alla städer - så ta tåg eller buss från det nya Resecentrat i stadens centrum. Det kommer ändå inte dröja länge innan du får hemlängtan till just Borås, staden utan lillebrorskomplex och som enligt Galenskaparna aldrig sover!!!

Sven Martinger
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.