Annons
Nyheter

BORÅS har blivit varmt!

Nyheter • Publicerad 16 maj 2008

Det är väl en hel del år sedan Orup sjöng om Stockholm som en stad som blivit kall och kyla är det knappast någon som uppskattar. Utifrån den tanken slog det mig hur varmt Borås har blivit och låt mig därvid förklara lite hur jag menar.

Jag kom med arbetet till Borås hösten 1983. Det var den hösten som gamla teaterns revs. Inte förbättrade det min bild av centrala Borås. I och för sig hade jag ett ganska så bra liv på numera nedlagda Sjuhäradsbygdens tingsrätt på Brämhultsvägen, men det kändes ganska så trist i Borås. Det låg någon gråaktig hinna över staden och livet gick på sparlåga.

Annons

Inte vet jag hur och när förändringen inträffade eller om det hade med mitt eget liv att göra, men så sakteliga blev Borås betydligt varmare och gladare. Jag tror att det kom mer park och blomsterprakt till staden och självförtroendet blev allt bättre inte minst då Elfsborg ångade på i sina fotbollsskor och slutligen också blev svenska mästare. Högskolan utvecklades helt otroligt. Från att ha haft några hundratals studenter har den nu med råge passerat 10 - 12 000 kunskapstörstande människor och därtill i en modern byggnad som jag åtminstone uppskattar mycket. Där finns höjd och därmed visioner.

Bostadsbyggandet kom igång även i stadens centrala delar. Många vackra hus är under uppförande. Det är jättepositivt även om jag för egen del hade uppskattat betydligt mer att det funnits fler hyresrätter. Det är inte bara förmöget folk som skall kunna bo bra i ett solidariskt samhälle.

Som om detta inte skulle vara nog - ändå bara några få exempel - så har det byggts ett modernt Resecentrum med bra kommunikationer från och till Knallebygdens huvudstad och vad händer nu. Jo, en fullspäckad kulturvecka med föreläsningar, filmer, statyer ( många fler än den omtalade och omskrivna lilla/stora italienska trä/bronsdockan ) och musik dygnet runt. Alla är VÄLKOMNA, alla kan vara med i Galenskaparnas sång "Borås, Borås ......."

Sven Martinger
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons