Nyheter

Bara roliga utgifter, så det så

Nyheter • Publicerad 21 oktober 2008

Kanske någon undrar om utgifter kan vara roliga. Jo, det är möjligt, om vi köper något som vi verkligen vill ha och vanligtvis rör det sig då inte om något som är av nöden för vår överlevnad. Övriga utgifter är bara sååååå bläääähhhh eller vad sägs om inköpslistans olika poster i form av

Många liter mjölk (vi köper varje gång så många förpackningar att jag nästan vill smyga mig ut ur affären för att ingen skall känna igen oss)

Toalettpappersbalar och hushållsdito (fan de tar ju all plats i den likväl jättelika kundvagnen)

Mjöl, socker, smör, ägg och fil (jag tror att mycket av detta går under tråkbeteckningen basvaror)

Till råga på allt blir det förpackningar till den milda mängd att motionen avsevärt förbättras genom att enbart besöka avfallstunnan vid tomtgränsen.

Nej, jag vill ha bara köpa roliga och stimulerande grejor. Kanske boka hotellrum med Erika för ett härligt avslappnande veckoslut på något ej alltför avlägset hotell (de där frukostarna är ju helt makalösa). Kanske jag vill köpa något vackert konstglas, gärna helt utan användningsområde. Det kan bara stå där och vara vackert samtidigt som det eggar fantasin hos envar betraktare. Kanske köpa någon antik liten grej och höra lite av historein bara genom att lägga örat till. Sådana utgifter kan jag mycket väl acceptera.

Jag, i likhet med alla andra, blev väl minst sagt påverkad av min uppväxt och även om det nu så här i efterhand låter helt horribelt så kan jag fortfarande höra min mor i uppfordrande ton till min far säga "din lön tycker jag du kan spara; löpande utgifter får betalas på annat sätt" ( ????? - alla dessa frågetecken är mina)

Sven Martinger
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.