Annons
Nyheter

Att njuta av ingenting

Nyheter • Publicerad 5 november 2009

Några gånger har jag på bloggen påpekat hur viktigt jag tror det är för oss alla att inte göra någonting. Att helt enkelt unna oss själva att få vara precis så slöa eller avslappnade som kroppen många gånger vill att vi skall vara.

Självklart är det svårare för vissa med tanke på hårt jobb och i vilket livsskede man råkar befinna sig. Men ändå måste det finnas den tiden som vi själva fritt kan förfoga över.

Annons

Då det är alldeles tyst i huset därför att ungarna har försvunnit till skolan eller andra aktiviteter. Då det nästan inte hörs något alls i bostaden förutom några hemtrevliga små knäppanden som man alls inte förstår varifrån de kommer. Kanske även något litet ljud från tekokaren som också den ger ifrån sig små ljud, närmast små pysningar. Det är som om den viskar till oss att komma och njuta av en kopp varmrykande te.

Och så kanske ta oss ett bad. Varför inte hälla i lite av luktegott så att vattnet i karet nästan kokar. Det bubblar och fräser samt luktar gudomligt fantastiskt.

Svårare än så behöver det inte vara då man såsom jag idag tagit en enstaka semesterdag för att bara njuta. Jag är övertygad om att vi då och då alla behöver det och att vi alla är värda egen omsorg behöver nästan inte skrivas.

Sven Martinger
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons