Annons
Nyheter

Äntligen regn eller FY FAN

Nyheter • Publicerad 19 november 2009

Som vi har längtat. Och nu har det äntligen kommit. Det där vädret som vi hela tiden har gått och suktat efter. Runt husknuten viner vinden och regnet smattrar mot rutorna. Tack och lov att vi lever i det här underbara klimatet som vi - om vi fortfarande skall hållas oss varna och torrskodda - kan beundra enbart från insidan.

Skönt att slippa varma, soliga dagar. Tänk så obehagligt det kan vara att sitta på en balkong alternativt altan och få solen i ögonen. Den där obehagligt stickande värmelampan som endast gör oss irriterade och ibland också fult röda i huden. Därtill kan det vara farligt att få för mycket strålning från den där obehagliga tingesten solen.

Annons

Nej, nu har njutningens tid kommit. Det ena grå molnet efter det andra. Nej, förresten. Det är ju bättre än så. Inga moln att bli förvirrad av. I stället ett helgrått och jämnt täcke ovanför våra huvuden. Och sedan kommer det underbart våta som gör att små pölar finns på alla tänkbara och otänkbara ställen. Ibland blir det ack så efterlängtade stopp i dagvattenbrunnar och vattenplaning är något som alla bilister får räkna med.

Visst är det en förbaskad tur att vi inte lever i ett land där solen hela tiden plågar sina invånare. Och sällan regnar det där. Här kan vi i stället känna nordisk stolthet över mörker, fukt och kyla. Det är något som vi med stolthet kan föra upp som en tillgång på vårt patriotiska konto.

Med andra ord - FY FAN

Sven Martinger
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons