Annons
Nyheter

Äntligen arv och nu är jag playboy

Nyheter • Publicerad 9 april 2011

Hur ofta hör vi inte hur skönt det skulle vara att bli ekonomiskt oberoende. Ja, t.o.m. har jag någon gång i någon kontaktannons sett hur någon redan ekonomiskt oberoende själ söker en livskamrat. Då slår mig tanken att ska det för en sådan person verkligen behövas en annons för att tvåsamhet ska uppstå, men det är kanske just då det behövs. Vad vet jag.

Idag är en härlig Boråsdag. Solen lyser så fint över oss alla. Det blir då ofta dags att vi ser över lite vad vi har att byta till. De gamla vinterkläderna känns både alltför vintriga och inte minst alltför gamla. Skorna eller kängorna verkar onödigt kraftiga, på gränsen till klumpiga. Och i ungefär det klimatet uppkom den diskussion som sedan skulle komma att förgylla det mesta av den resterande dagen.

Annons

Själv slutade jag att vara intresserad av kläder i och med att gymnasiet var avklarat. Och det var ju liksom ett tag sedan. Därefter har kläder och övrig konfektion hamnat i någon form av strykklass. Jag vet inte riktigt varför; det har bara blivit på det viset. Alltså uppkom redan från dagens början en liten diskussion om vad jag hädanefter skall ha på fötterna. Vinterkängorna har liksom gjort sitt för denna säsong.

Plötsligt upptäckte Erika att i källaren fanns en hel del skor som verkade föga använda. Alfred tillskrevs äganderätten, men då Alfred fick se dem tyckte han omgående att jag skulle överta dem, i vart fall något av paren. Jag tror att han uttryckte sig ungefär som så att "Sven kan ju få ärva dem" och jag var inte sen att hänga på. Det är inte särskilt vanligt att arvlåtare och tilltänkt arvinge kan ha en sådan konversation.

Sedan blev det också dags för bröllop. Dagens första vigsel skulle äga rum i Stadshuset kl 13. I hallgarderoben här hemma såg jag ett par nästan nya och därtill snygga skor. Jag mindes inte alls när inköp skett. Jag tog på dem och det visade sig att skorna passade helt utmärkt. De kändes t.o.m. sköna på fötterna. Då jag något senare skulle lämna hemmet utbrast Alfred "men Sven, har Du tagit mina playboyskor". Tydligen hade jag gjort det. Först arvinge och sedan playboy. Avståndet är kanske kortare än vad vi kan ana oss till.

Sven Martinger
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons